Vybíráte-li si, do jaké půjdete restaurace, baru nebo kavárny, co je pro vás osobně nejdůležitějším kritériem k tomu, že si zvolíte právě jedno konkrétní místo?
Pro jednoho je důležitá nabídka drinků a jídel, pro jiného ceny, pro třetího prostředí. A pro celkem hodně lidí se často jedná o vyváženost těchto všech tří aspektů. My se dnes zaměříme na prostředí, které je pro mnohé lidi právě tím kritériem číslo jedna. Pokud jste tedy zrovna v situaci, že interiér svého podniku „tvoříte“, dejte si hodně záležet na jeho vybavení a snažte se, aby se v něm hosté cítili komfortně. Jedině tak se budou vracet! Základem je kvalitní gastro nábytek.
Bar bude rozhodně vybaven jiným nábytkem než taková restaurace. Barové židle si však své místo najdou v každém gastro zařízení, třeba i v kavárně s dostatečně velkým pultem. Musí být pohodlné a vysoké tak akorát. A vždycky je musíte přizpůsobit stylu celého podniku.
V jakém duchu se váš podnik ponese? Volte podle toho materiály!
Chcete, aby působil moderně až futuristicky? Zvolte průsvitný plast. Mají se tam lidé cítit jako u krbu na chalupě? Pak to musí být dřevo. Pohráváte si s minimalismem, urbanismem a nadčasovostí? Nemáte jinou volbu než kov! Takto je potřeba přemýšlet od začátku, když vybíráte restaurační nábytek.
Stoly a židle by měly dokreslovat celkovou atmosféru v prostoru. Jestliže chcete extravaganci, nebojte se kontrastu a barev, ale pozor: hranice mezi kýčem a unikátním excentrickým stylem je velmi tenká a v tomto případě byste si měli nechat poradit od interiérových architektů. Ne každý je při jídle rád vyrušován množstvím barev a tvarů a celkový dojem nesmí rušit. Bar naopak snese mnohem víc. Tam už uzdu fantazii povolit můžete.
Každý podnik musí přilákat něčím neokoukaným, aby hostům nesplýval s restaurací za rohem. Máme pro vás jeden tip: udělejte si několik výletů k vaší konkurenci a vybírejte nábytek do restaurace takový, který jste u nich neviděli!